3 ting en god designerlampe skal opfylde

3 ting en god designerlampe skal opfylde

Dansk lampedesign har sat sit fodaftryk i hele verden. Særligt for det klassiske design, enkelthed og funktionalitet. Designerlamper af store danske designere findes overalt i de danske hjem. Danske designerlamper er meget populære, fordi de opfylder tre grundlæggende behov: det funktionelle behov, visuelle og behovet for kvalitet.

Det funktionelle behov skal være opfyldt

Først og fremmest skal lampen kunne lyse. Det vil sige det funktionelle behov for belysning skal opfyldes. Behovene for belysning kan være meget forskelligt. Er det for at kunne læse, lyse et rum op eller for at skabe en hyggelig atmosfære i hjemmet? Der findes mange forskellige lamper til at opfylde netop dine behov.

Det visuelle behov – kan du lide det du ser?

For mange handler design ikke kun om funktionalitet. Når vi taler om lamper i hjemmet, er de ofte placeret, så alle kan se dem. Derfor må lamper gerne være flotte at se på. Det vil sige, at mange har nogle visuelle behov, der skal opfyldes. Om man kan lide at se på lampen, er forskelligt fra person til person. Man kan også kalde det emotionelle behov. Bliver du glad af at se på lampen? Minder lampen dig om dit barndomshjem?

Behovet for kvalitet og holdbarhed

Når folk køber klassiske designerlamper i den dyre ende, er der en naturlig forventning om, at lampen har en høj kvalitet og holder i mange år. Designmæssigt handler det blandt andet om valg af materialer og fremstillingsmetode. Dansk håndværk indenfor designerlamper har opbygget mange års erfaring, hvor kunsthåndværket er gået i arv gennem flere generationer. Dansk håndværk af høj kvalitet er ikke nemt at kopiere. En saxlampe er et eksempel på en dansk klassisk designerlampe, der opfylder de tre behov indenfor design. Saxlampe serien er utrolig populær og kendt, fordi en saxlampe er flot, funktionel og af høj kvalitet. Hvad mere kan man ønske sig?