Alle kan i dag lave molekylær gastronomi

Alle kan i dag lave molekylær gastronomi

Alle kan i dag lave molekylær gastronomi

Måske er det navnet, der skræmmer folk væk: Molekylær gastronomi. Det lyder så fornemt og ikke noget, du som almindeligt menneske kan kaste dig ud i. Men det er faktisk lige præcis det, du kan, og måske har du allerede gjort det. Hvis du har lavet en mayonnaise fra bunden, hvor du har rørt æg og olie sammen, har du faktisk udført molekylær gastronomi. For det handler primært om, hvordan du kan bruge maden til at skabe andre former for mad ud fra, hvordan de reagerer på hinanden. Dermed er det bestemt også noget, som du kan kaste dig ud i som helt almindeligt menneske. 

Hvis du gerne vil til at lave skum, “kaviar” eller “spaghetti”, vil du dog have brug for noget specialudstyr. Det er dog ikke noget, der er hverken dyrt eller svært at få fat i. Du kan købe en startpakke via nettet, og så får du alle de remedier, som du skal bruge til at gå i gang med at lave molekylær gastronomi. Nemmere kan det faktisk ikke blive. Et af de steder, hvor du kan købe denne form for udstyr, er på gastrokemi.dk. Der har de alt, hvad du skal bruge, lige meget om du er privat person eller skal bruge udstyret professionelt. 

Der er mange måder, hvorpå du kan bruge molekylær gastronomi. Du kan skabe hele måltider af det eller bruge det til at pynte på andre måltider. Du kan for eksempel lave skum af en lang række forskellige væsker. Det kan være rigtig flot at lægge det ovenpå andre former for mad. 

Hvis du laver “spaghetti” eller “kaviar”, kan du dog også bruge det som hovedingredienser i en lille ret. Dermed er det altså meget op til dig, hvordan du gerne vil bruge denne form for madlavning. Det er derfor bare om at gå i gang med at eksperimentere.