Cykelvogne: Til cykelturen, løbeturen og rejsen

Cykelvogne: Til cykelturen, løbeturen og rejsen

Cykelvogne: Til cykelturen, løbeturen og rejsen

Cykelvogne, cykelanhængere, cykeltrailere. Kært barn har mange navne, og det gælder også de vogne, der kan spændes fast bag på cyklen og transportere børn på enkel vis. Vi kalder dem cykelvogne.

Men hvilken vogn skal man vælge, hvad er forskellen på dem og kan de virkelig bruges til alt fra cykelture over løbeture til gåture i udlandet? Det har vi taget et kig på i denne artikel, og du er velkommen til at læse med og blive klogere.

Populære brands

Udvalget er stort, når det kommer til cykelanhængere, og hvis vi skal gennemgå dem allesammen minutiøst, bliver vi aldrig færdige. Derfor har vi udvalgt tre af de mest solgte mærker herhjemme. De står nemlig allesammen for kvalitet, sikkerhed og fleksibilitet.

Croozer er det første mærker, vi kigger på. Det er et tysk mærke, og anhængerne fra Croozer er designet med funktionaliteten i højsædet. Prisen er skarp, når man tænker på, hvad du får for pengene, og kvaliteten er helt i top. Og det er fleksibiliteten selvfølgelig også, og derfor får du både joggerkit, cykelkit og klapvognshjul med i prisen.

Croozer fås til 1 eller 2 børn og desuden i en plus-version, der har bedre stødabsorbering og en kraftigere kaleche. Generelt er Croozer’en dog meget stærk på området for stødabsorbering, og det er derfor et godt valg, hvis du cykler i områder med ujævn vej.

Thule er et nyt navn, men dækker over de cykelvogne, der tidligere bar navnet Charriot. Her får du en luksusvogn i de bedste materialer og med gode, gennemtænkte systemer. Prisen er da også en del højere end på Croozer’en, men hvis du vil have det bedste af det bedste, en fantastisk holdbarhed og lækkert udstyr, så er det Thule, du skal vælge.

Winther Dolphin er også et yderst populært valg hos danskerne, og det skyldes måske, at det er et dansk produkt. Kvaliteten er helt i orden, men fleksibiliteten er ikke så stor, som den er hos de andre mærker. Man kan nemlig ikke tilkøbe joggerkit og det lille forhjul, der følger med, så vognen kan bruges som klapvogn, er ikke super praktisk.

Til gengæld fås Winter Dolphin i en XL-version, der har en stor, rummelig vogn med plads til større børn. 

Husk altid!

Når du kører med cykelvogn, så husk altid, at du skal være ekstra opmærksom på at bruge et godt lys og et høj flag, så bilerne kan se, at der hænger en vogn bagpå cyklen – også i den mørke tid.