Eg er et godt valg til hæk rundt om din grund

Eg er et godt valg til hæk rundt om din grund

Eg er et godt valg til hæk rundt om din grund

Drømmer du om en ny hæk, kan det være, at du skal overveje en egehæk. Det er et ikke en af de mest traditionelle planter til en hæk, men det er en rigtig god plante, der kan give dig en flot og tæt hæk. Egens blade vil skille sig ud fra naboernes hække i bøg og liguster og være med til, at det er lige præcis din hæk, som man lægger mærke til, når man kommer på jeres vej. 

En egehæk kræver ikke meget pasning og kan stå i mange forskellige typer af jord. Hvis du bor tæt på havet, hvor der er meget salt i jorden, kan du derfor også sagtens have en egehæk. Det samme gælder i forhold til vind. Egehække kan nemlig tage af for en hel del vind. Det er med til at gøre, at der kommer til at være godt med læ i haven, når du vælger en egehæk. 

Men tager det ikke lang tid, før planterne er vokset til, så jeg får en tæt hæk? tænker du måske. Det kan det gøre, hvis du køber nogle små planter. Men hvis du køber nogle store planter, kan du sagtens få glæde af din egehæk næsten med det samme. Et af de steder, hvor du kan købe egehække, der er lige til at plante i jorden, og som har den højde, som de skal have, er på webshoppen primafaerdighaek.dk. Der har de rigtig mange forskellige hækplanter, som du kan vælge imellem. Det er med til at gøre det nemt for dig at finde den helt rigtige. 

Der er ikke mere klipning ved at have en egehæk i forhold til at have en anden form for hæk. Hækken skal klippes to gange om året: omkring Sankt Hans og igen til efteråret. Det er dermed ikke en hæk, som du kommer til at have besvær med.