En fleksibel og skarp hårklipper sparer både tid og penge

En fleksibel og skarp hårklipper sparer både tid og penge

image

De fleste af os har et nært forhold til vores frisure. I mange husholdninger bliver der hvert år brugt flere tusinde kroner på at gå til frisøren, og alle kender frygten for at komme ud med en anden frisure end den man bad om. For at sikre et godt resultat skal værktøjet være i orden: en professionel hårklipper kan være løsningen.

Som professionel frisør er det vigtigt at kunne skabe de resultater, kunden ønsker. Man skal servicere mange mennesker hver uge hele året. Derfor skal udstyret være fleksibelt, så man kan udføre alle slags opgaver med det, men også holdbart. Derfor er professionelle trimmere bygget til at møde disse udfordringer.

Trimmere i forskellige prisklasser

Der findes mange typer trimmere til både hjemmebrug og professionel brug. De billigste har meget få indstillinger, og kan derfor kun klippe ved få eller en enkelt længde. De vil også oftest have ledninger, som er upraktiske hvis man for eksempel ikke har en stikkontakt nær badeværelsesspejlet. Men skal man bare holde frisuren nede, kan en standardtrimmer som denne klare det meste.

I den mellemste prisklasse kan man finde trådløse trimmere, der har mange længdeindstillinger og aftagelige kamme og skær. De har ofte også en stærkere motor, og er derfor mere holdbare.

Udskiftning og reservedele

Skæret på trimmeren er en af de vigtigste dele på maskinen. Hvis det er af en lav kvalitet, vil det hurtigt blive sløvt og klippe dårligt. Så kan motoren være nok så stærk, men klipningen vil blive ujævn. For trimmere i de laveste prisklasser kan det være svært at skifte skæret, så man bør vælge en trimmer med et slidstærkt skær.

Det er vigtigt regelmæssigt at smøre sin maskine med olie, for at holde den godt kørende.

De dyrere professionelle trimmere har stærkere motorer og slidstærke skær. Hvis du har planer om at vedligeholde hele familiens frisurer, er en professionel trimmer til hjemmebrug et holdbart valg.   

Der er også forskel på, om du skal bruge en skæg- eller hårtrimmer. Mange trimmere kan bruges til begge dele, men da skæg kan være mere stridt, kan det være en fordel at investere i en stærk hårklipper.

Om du er på udkig efter en trimmer til professionel eller privat brug har stor betydning for dit valg. Professionelle maskiner er bygget til at holde til daglig brug, mens trimmere der er målrettet privatsfæren sjældent er helt så robuste. Derfor kan du overveje at vælge en professionel maskine, så du er sikker på at den kan holde til hyppig brug.