Et underfundigt univers med havkajakker

Et underfundigt univers med havkajakker

Et underfundigt univers med havkajakker

Os danskere er jo nærmest omringet af vand!

Selv Jylland er en halvø, så man kan godt lave en journalistisk stramning og sige, at Danmark – også Kongeriget Danmark med Grønland og Færøerne – er et ø-rige med lang kysstrækning og aldrig langt til nærmeste strand.

Derfor har vi stolte traditioner for at bevæge os ud i det våde element enten ved at svømme i det fri eller sejle i båd – eller i en mellemvare derved, man kan opleve flere glæder ved, hvor man kombinerer det fri naturliv i at være tæt på vandet ved komforten i at have remedier ved ens hånd.

Vi taler selvfølgelig om at sejle i havkajak.

Den slags har vi gigantisk anciennitet i at gøre gennem flere århundrede, der her især binder landets fjerne egne sammen, da man både benytter kajak-roning, havkajak og kajaksport fra det nordligste Grønland til det sydligste Falster.

Havkajak har det danske folk og tilknyttede dertil udøvet i rigtig mange år, om det så har været for at se en del af landet fra en anden vinkel, til at rejse langt i eller konkurrere alene eller i hold med.

Man kan faktisk tilbagelægge lange afstande i havkajakker, hvor man har ført om folk, der har roet mellem hele lande i en havkajak!

Men sportens verden er også et yndet område, man kan opleve aktivitet i en kajak med. 

Dette kan for eksempel foregå ved konkurrence i at ro enten alene eller flere i en kajak mod andre kajakker om at komme først, hurtigst eller længst.

Så findes der også sporten kajak-polo, der kombinerer holdånden med sports-aktivitet på vand, der handler om at være flere om at samarbejde om et fælles mål, hvor der også er snilde, snuhed og tålmodighed involveret end bare at okse derudad med alle kræfter.

Således kan det at bruge havjakker både være noget, som man dyrker alene for at komme væk fra alting og nyde stilheden med for eksempel en madpakke langt ude på havet.

Eller man kan samle familien, vennerne eller en forening for at prøve sig med kajakker enten som en enkeltstående begivenhed eller som en gentagende succes.

Ved sidstnævnte kan man blot se på, hvor mange forskellige kajak-klubber der findes ude i Danmark.

Om du er nybegynder, øvet eller ekspert i at benytte en havkajak, så er der altid nye aspekter at udforske og blive bedre til. Der er næsten ingen grænser med, hvad man kan prøve med en havkajak.