Først med de populære droner

Først med de populære droner

Først med de populære droner

I løbet af de seneste år har droner udviklet sig fra at være noget for de få, til at være en populær hobby, der er blevet meget mere tilgængelig, og hvor udvalget af droner i alle prisklasser og størrelser er vokset eksplosivt.

Parrot droner skiller sig ud på markedet som de første, der blev produceret og solgt kommercielt. Det franske tech-firma Parrot lancerede nemlig i 2010 dronen Parrot AR.Drone på det store Consumer Electronics Show i Las Vegas. Modellen har siden solgt omkring en halv million eksemplarer og vundet adskillige priser for innovation.
Siden er Parrot AR-dronen i 2012 blevet lanceret i en version 2.0, der havde fokus på at gøre funktionaliteten fra den oprindelige model endnu bedre, med blandt andet et kamera med højere opløsning og lufttrykssensorer, der gjorde flyvningen mere stabil og sikrede øget luftkontrol.

Erfarne droneførere kender måske især Parrot for deres luksusmodeller, som for eksempel Parrot Disco FPV-dronen. Denne model er bygget til at give en ekstremt immersiv flyveoplevelse. Kontrueret ligesom et fly har den et aerodynamisk design med vinger og et meget let karosseri, så den er skabt til at glide gennem luften. Parrot Disco-dronen kommer med et højopløsningskamera, så man kan følge med fra jorden og få et rigtigt first person view-perspektiv (FPV) på flyveturen. Med en kraftig motor, der giver mulighed for høje hastigheder, lang batteritid og præcis kontrol kan man få en imponerende flyveoplevelse ud af denne drone.
Men Parrot producerer også mindre drone-modeller i den anden ende af prisskalaen, som stadig giver mulighed for at have gode flyveoplevelser. Her er for eksempel mini-dronen Parrot Airborne Cargo et godt bud på en lille drone, der giver masser af mulighed for sjov. Dronen er lille og let, og er bygget til at ligge stabilt i luften og med let tilgængelige controls, så den er nem at styre. Derudover er det en sjov feature ved denne model, at man kan customize den med ekstra elementer og minifigurer, der kan sættes på den lille platform midt på dronen.

Parrot var de første på markedet og fortsætter løbende med at udvikle droner til både erfarne droneførere og begyndere.