Glas, der skal pass'

Glas, der skal pass’

Glas, der skal pass’

Når du sidder derhjemme og skal skænke noget op i et glas, så går du måske mere op i, om det udvalgte glas er rent og frit for baktusser, end om det lige er det korrekte glas, du benytter til den givne væske.

Det er oftere undtagelsen end reglen, at man som egen udskænker vil stille sig på hælene, hvis man ved et uheld kom til at trække et rødvinsglas frem til hvidvinen.

På samme måde gør det jo egentlig ikke så meget, hvis man kommer til at hælde sodavand op i et fadølsglas. Begge dele drikker man jo ofte ad store portioner.

Skulle det også ske, at man hælder lidt rom i et whiskey-glas, når det er blevet sent på aftenen, kan man undskylde sig med klokkeslættet og prøve at undgå “uheldet” en anden gang.

Men har du lagt mærke til, at de samme undtagelser bliver til regler, når man bestiller drikkelse på restauranter, caféer, værtshuse, bodegaer og lignende? 
De samme mennesker, der laver flere undtagelser end regler derhjemme, er pludselig nidkære omkring, at man får serveret det korrekte glas til ens flydende indhold, når man er ude i byen.

Der hænger simpelthen flere regler, skrevne som uskrevne, sammen med en tur i byen, om det så er til det store middagsselskab, en parmiddag, eller når man bestiller en drink i byen – glasset skal passe dertil.

Man kan jo ellers indvende, at så længe de hygiejniske forhold er overholdt, så gør det vel ikke så meget, om man får stillet det rette glas til rådighed at hælde op i?

Åbenbart ikke, og det er vel også forståeligt, for hvis man er et udskænkningssted, der går op i god standard, fornem service og korrekte anvisninger, så skal man altid huske at levere det rette glas til det, der bliver bestilt at drikke.

Og det er sådan set uden betydning, om der bliver bestilt vand, læskedrikke, alkohol, spiritus eller noget helt andet: Sammensætningen i glas og drikke skal være den rigtige, så man får den vante og perfekte helhedsoplevelse.

Nogle gange er glassene også perfekteret til det, der skal hældes op i, om det så er cognac eller en specialøl for at nævne to genstande.

Heldigvis kan du være sikker på, at du hos Brønnum skal hjemskaffe alle de nødvendige glas til dit udskænkningssted, og så kan du endda bestille dem i store partier, så du altid er parat til at kunne servere drikke i de dertilrettede glas.