Jeg en gård mig bygge vil… Tips til at drive din bondegård

Jeg en gård mig bygge vil… Tips til at drive din bondegård

Vi kender alle sangen om Jens Hansen, der havde en bondegård. Og var der ikke mange af os, der som børn drømte om at have en gård fyldt med heste, grise, køer og får? Det lyder ret idyllisk. Men det er også hårdt arbejde at drive en bondegård. Derfor har vi samlet en håndfuld gode tips til, hvordan du kommer i gang med at drive din bondegård, og hvilket udstyr du skal bruge. Du kan starte med et enkelt dyr og bygge ud derfra. Så er du sikret en mild og let start.

Fordelen ved en bondegård er, at det er begyndelsen på en mere bæredygtig leveform. Et hønsehus fyldt med dejlige høns, der lægger friske æg, som du kan indsamle hver dag, giver masser af glæde og idyl.

Dyr

Det er selvfølgelig vigtigt at beslutte sig for, hvilke dyr man gerne vil have på sin bondegår, før man går i gang. Hvis du gerne vil have heste, så nytter det jo ikke noget at investere i en masse udstyr til grise. Men du skal ikke købe dyret, før du har udstyret. Du skal blot overveje og beslutte dig for, hvad du gerne vil have af dyr. Heste, grise, køer, får, høns eller gæs? Mulighederne er mange.

Udstyret

Bondegårdsdyr kræver selvfølgelig noget udstyr. En hest skal have et sted at ride, et sted at græsse og en stald, hvor du kan rense dens hove, rede dens manke og i det hele taget passe og pleje den. Grise har brug for stalde, og høns har brug for hønsehuse. Du kan starte i din lokale dyrehandel, men skal du have deciderede staldartikler, bør du finde en forhandler, der fokuserer på landbrug – også selvom du bare skal have et enkelt dyr.