Karburatoren er gået – hvilken skal du vælge?

Karburatoren er gået – hvilken skal du vælge?

Dell’Orto (Dellorto) er et gammelt italiensk firma der har specialiseret sig i at producere og udvikle karburatorer. Så det er ikke svært at vælge hvor du skal købe din karburator. Når du vælge en karburator af god kvalitet, så er det også væsentligt lettere at finde reservedele og tilbehør.

Ikke mindst viden. De fleste indenfor motorsport kender mærket og kan rådgive dig om reservedele fra Dell’Orto.

Hvor stor rolle spiller karburatoren?

Du har sikkert hørt diskussionerne i pitten. Vil karburatoren udgå til fordel for elektronisk indsprøjtning? Men i virkeligheden handler det om hestekræfter. Og princippet bag en karburator har ikke ændret sig siden den blev opfundet.

Karburatorens opgave er at blande luft og brændstof. Kort og godt. Det kan gøres mekanisk eller elektronisk.

Karburator i små motorer

Det er især mindre motorer der bruge karburator i dag. Ellers er producenterne gået over til elektronisk indsprøjtning i stedet for. Karburatoren er mekanisk og derfor er det ofte en billigere løsning end indsprøjtning.

En karburator er relativt nem at reparere og få reservedele til. Da den er mekanisk og ikke en del af selve motoren kan du justere karburatoren manuelt.

Indsprøjtning er mere driftsikker

Den store forskel i karburator og elektronisk indsprøjtning ligger i effektivitet og driftsikkerhed. Hvis du ikke brænder for at justere og vedligeholde karburatoren, så er elektronisk indsprøjtning nok et bedre valg. Det er en dyrere løsning, men den kræver ikke vedligeholdelse og sikrer høj ydeevne og jævn forbrænding.

Omvendt er det ikke sikkert at du selv kan vælge om dit køretøj skal have det ene eller andet. I den situation er det bedst at du vælger en anerkendt karburator. Den er en gammel konstruktion, så du vil helst have kvalitet og reservedele der holder. Dell’orto er et driftsikkert valg.