Sådan laver du dit eget plankebord

Sådan laver du dit eget plankebord

Går du lige nu og drømmer om at lave dit helt eget hjemmelavede plankebord til dit hjem? Det er der rigtigt mange danskere, der gør, og derfor får du herunder en guide til, hvordan du laver dit helt eget plankebord. Du skal blandt andet bruge materialer som eksempelvis forskellige planker, epoxy resin, beslag og skruer. Læs meget mere herunder.

Materialer og fremgangsmåde

Du har brug for flere forskellige ting for at lave dit nye plankebord. Du skal eksempelvis bruge nogle træbrædder – og ikke blot hvilke som helst. Du skal nemlig finde lige præcis de brædder, du ønsker, skal pynte som spisebord i dit hjem. Du kan blandt andet vælge træbrædder fra træsorterne egetræ, ask og birk.

Derudover det vigtigt, at du har fokus på din finish af det hjemmelavede spisebord. Dette kan blandt andet gøres ved brug af epoxy resin. Dette bruges eksempelvis til smuk udfyldning af revner i bordet og en generelt smuk og detaljeret finish. Det er bare med at være kreativ!

Fremgangsmåde

Selvom du måske ikke skulle tro det, så er det faktisk relativt let at lave sit eget hjemmelavede plankebord. Det første du skal gøre, er at finde alle materialer og værktøj frem. Du skal sørge for, at du har de helt korrekte mål. Ønsker du eksempelvis, at plankerne sidder længere fra hinanden, skal du måle op til dette. Herefter skal der sættes ben på plankerne. Her er det bare med at finde boremaskinen frem! Til sidst i processen skal du skrue det hele sammen, og vupti, så har du dit nye plankebord. Når du har sat benene på, og du vurderer, at bordet er sammensat, skal du arbejde på detaljerne. Måske ønsker du at farve bordet i en bestemt farve eller andet.