Strik med bomuldsgarn hele året

Strik med bomuldsgarn hele året

Strik med bomuldsgarn hele året

Mange mennesker anser det at strikke som en vinter aktivitet. Ingen ønsker at strikke eller hækle med kraftig uld eller tungt, varmt akrylgarn i sommermånederne. Af samme årsag vælger mange af dem der strikker og hækler, hele året, at benytte bomuldsgarn når der ikke er iskoldt udenfor. Der er masser af ting som man kan lave med bomuldsgarn, afhængigt af garnets vægt.

Mellemvægt bomuldsgarn er fantastisk til at hækle klude og viskestykker af. På nettet kan man finde en hel masse forskellige hækle og strikke mønstre, både gratis og til salg, som gør det muligt for kreative sjæle lave en masse flotte ting med bomuldsgarn. Bomuldsgarn har de fordele at det er slidstærkt og holdbart, og kan holde til at blive vasket ofte. Derfor er det perfekt til køkkenet da klude skal vaskes ofte og badeværelset, da blød bomuld kan bruges til en dejlig ansigtsklud.

Finere eller tyndere bomuldsgarn kan bruges til at strikke alt fra sokker og sjaler til handsker og trøjer eller kjoler med korte ærmer. Bomuldsgarn er sommetider blandet med nylon for at gøre det mere strækbart – en kvalitet, som rent bomuldsgarn ikke har. Med letvægts bomuldsgarn kan man strikke eller hækle et smukt sjal, der ser ud som om det var lavet af edderkoppesilke. Til den type af strikkeprojekter anvendes en type bomuldsgarn kaldet “merceriseret bomuld”. Denne type er blevet udsat for varmeprocesser for at give fibrene mere glans samt øge deres absorptionsevne.

Der findes også andre typer blandinger af bomuldsgarn, som kan bruges til strikkeprojekter. Bomuld blandet med silke er almindelig, og i fremstillingsprocessen kan bomuldsgarn blandes med næsten alle fibre. Bomuldsgarn er godt at bruge for de mennesker der er overfølsomme eller allergiske over for uld. Desuden giver håndfarvet bomuldsgarn strikkere mulighed for at udfolde sig kreativt og farverigt. Man kan både få bomuldsgarn der allerede er farvet, men føler man sig ekstra kreativ, kan man købe ren bomuldsgarn og selv farve det hjemme.