Lækkert hundeudstyr giver glade hunde

Lækkert hundeudstyr giver glade hunde

Går du i tanker om at anskaffe dig en hund, eller er du nybagt indehaver af en ny, firbenet ven – så har du sikkert gjort dig klart, at der er visse udgifter forbundet med dette venskab. Du er som ejer ansvarlig for, at din hunds hverdag indeholder såvel det rette hundefoder som det hundeudstyr, som gør et hundeliv sjovt, spændende, behageligt og udfordrende.

Hvilket hundeudstyr skal jeg købe til min hund?

Uanset om du er i besiddelse af en helt ung hvalp eller en hund af ældre dato, har hunden brug for andet end en slidt kurv, et gammelt tæppe, og en plastik skål til mad. Hunde er tænkende og følende væsener, som – i lige så høj grad som mennesker – har brug for komfort og tryghed, når de skal sove, hygiejniske forhold, når de skal spise, og stimulation af hjerne og krop.

Især det sidste er der mange nybagte hundeejere, som overser, og dette kan desværre føre til problematisk adfærd og mentale forstyrrelser hos hunden. Understimulerede hunde kan udvikle depression eller blive udad reagerende – ja, en hund kan tilmed udvise ADHD lignende symptomer, hvis den ikke får lov at udfolde sig ifølge dens naturlige instinkter.

Hundelegetøj – for glade og veltilpassede hunde

Derfor bør du sørge for, at din hund har rigeligt med legetøj, som den kan underholde sig med når du ikke er hjemme. Af hundelegetøj til indendørs brug kan for eksempel nævnes aktivitets legetøj, i hvilket der anbringes foder eller godbidder. Det er så hundens opgave selv at frigøre belønningen. Denne type legetøj stimulerer hundens problemløsnings adfærd, og hunden får trænet såvel sin hjerne, sin lugtesans og sin motorik.

Når du kommer hjem bør du, såfremt du har mulighed herfor, tilbringe en time eller to med at lege med hunden. Til dette formål kan du købe slidstærkt hundelegetøj i god kvalitet, som kan tåle, at hunden bider i det, rusker det, eller leger tovtrækning med det. Og du bør ikke anvende tennisbolde, som frigør mikrofibre i hundens mund, men i stedet købe gode, solide bolde beregnet til formålet.

Vand- og madskåle til hunde

Lige som du heller ikke selv ville bryde dig om at få din aftensmad serveret på en slidt og revnet plastik tallerken, foretrækker din hund også en skål af keramik, stål eller glas. Disse materialer er mere holdbare og hygiejniske, og rykker ikke rundt, når hunden tager for sig af retterne. Du kan finde hundelegetøj, hundeskåle og andet hundeudstyr på barksnbones.dk